Engine mount???? [Archive] - VW T4 Forum - VW T5 Forum

Engine mount????

jonnoGti
18-02-09, 18:57
Hey guys,


Since I had the new engine fitted to my van its been pretty much ok..

coming home from work tonight when I have accelerating in traffic the gear stick has been moving about 2-3 inches backwards and forwards and a clunking noise has followed.....

Its been that bad that when you accelerate it has been knocking itself out of gear !!!

also when its idling it sounds like the bottom engine undertray is rattling like mad...... am I right in guessing a engine mount has failed???

any ideas to parts prices or the fault?

thanks Guys

Jonno

paul ss
18-02-09, 19:28
my guess would be gearbox mount

grab hold of your engine and try rock it back and forth if it does your gearbox mount has gone .

get underneath and have a look , its at the back of the box and has a big 19mm bolt that goes through it , gearbox mount is alimuinim and i have broke 1 before .

pretty sure a engine mount aint gone otherwise you wouldnt be able to selector gear and woulnt rock back and forth which its got to be doing for it to be jumping out of gear .

dont climb under the engine unless you real have to as most of the weight is secured by the gearbox mount and if you have to put a jack under the engine to take the weight .

looks like this and a forum member was charged 80 from vw to supply and fit

http://img100.imageshack.us/img100/4908/user2211pic746122720789hm1.jpg (http://imageshack.us)
http://img100.imageshack.us/img100/user2211pic746122720789hm1.jpg/1/w600.png (http://g.imageshack.us/img100/user2211pic746122720789hm1.jpg/1/)

jonnoGti
18-02-09, 20:05
Thanks Paul...... will take a look at the little blighter tomorrow......


Could never go back to a car after having a T4 no way at all !!!


Thanks mate

Jonno