VW T4 Forum - VW T5 Forum banner

engine mount

  1. Rear mount - engine labour

    Engine & Gearbox
    Hi all, The slug (1.9d 1994) has developed a sluggish/grinding noise (low) when driving, also finding it hard it to select first so thinking a mount has gone awol. Engine/body rattles on startup and cut-off. Any ideas how to determine the fault and if it sounds like the mount at rear.
  2. 1.9 td, I'm gutted :(

    Engine & Gearbox
    Well... Brought my new T4 1.9TD into work today to give it oil change, air filter and fuel filter and a bit of a check over. All was going well until I had the front drivers wheel off to check the brakes, while under the wheel arch had a poke around and happened to notice two holes where bolts...
  3. Removing Sheared Engine Mount Studs

    Engine & Gearbox
    So, a few weeks ago, the Top O/S engine mount sheared it's top 2 bolts into the block. Tried my luck with a 90 degree drill which was hopeless, so it was decided that I'd drop the box and motor, and do the job properly... Sheared bolts looked like this: They were impossible to get to due to...
  4. Bumpy ride

    Steering & Suspension
    Hi, i have a 98 2.4 lwb kombi, the problem i have is that it does not ride to smoothly over roads and given the slightest bump in the road i get a bang as if the shocks are not there, is this common as i have nothing to compare to? what is the chepest way to solve this? and would this have an...
  5. Loss of Drive to OS front - HELP!

    Engine & Gearbox
    My T5 lost drive yesterday.... 53 reg T5 T28 manual 6 speed 2.5 Diesel My problem does NOT appear to be the driveshaft ....correction it is as well!!! ....bugger! Let me explain... the rear engine mount casting has a support bracket bolted onto it to support the o/s driveshaft. Some muppet had...
Top