VW T4 Forum - VW T5 Forum banner

Discussions Showcase Albums Media Media Comments Tags Marketplace

1-6 of 6 Results
  1. General T5 Chat
    2006 2.5 174 auto at 140k had both the injector seals and glow plugs done a few months ago and was wondering what is causing the van to smoke on start up.It only smokes for about 8/10 seconds then stops there is not a huge amount of smoke and only happens when engine is cold. Smoke also smells...
  2. General T5 Chat
    Hi, This is a bit of a classic query I know but: When I start my 2.5l Tdi T28 there's a puff of smelly smoke, white with a very slightly dark tinge, it then runs a bit roughly for 5 to 10 seconds before clearing. Smells a bit like a steam engine. It then runs perfectly all day long. If the...
  3. Engine & Gearbox
    Hi Guys/Girls, Recently brought my first T4, a 1998 1.9 TDI 800 Special 'Stella", something I've been wanting for a very very long time! We've had a great few months in her and have just returned from a family holiday in Cornwall and Devon. She drove perfectly with no issues apart from a...
  4. Engine & Gearbox
    Hi all, I have a 1998 800 Special 1.9TDI, 150k miles, with some starting issues. Until about 6 months ago the van started brilliantly, always on the first turn. Last winter it was lumpy with very cold temperatures until warmed up and I often started it with the cold start pulled out, which i...
  5. Engine & Gearbox
    Hi all. I'm a complete newbie and bought my first VW T5 a few weeks ago. It's been running fine until the last few days. It's reluctant to start on cold mornings, it takes a few attempts and when it does start there's a large plume of white smoke out of the exhaust. Once the engine is going...
  6. General T4 Chat
    have just had abl engine bottom end rebuilt . now when i start it from cold it smokes loads , runs very lumpy. after a while of working the throttle it clears and is fine . it had new rings . could they be letting oil through till they wear in ?
1-6 of 6 Results
Top