VW T4 Forum - VW T5 Forum banner
start problems
1-7 of 7 Results
  1. Engine & Gearbox
    Hi all, Was hoping for a bit of help and have read through quite a few of the posts on here and they have been v.useful so thanks in advance. Just bought a VW T4 2.5tdi 2002 (Hightop camper conversion) from a dealer. Driven it to Germany and we have noticed we get white smoke when driving and...
  2. Engine & Gearbox
    I'm hoping to pick the brain of everyone. I have a 2.5 5 cyl. Petrol 1999 (Autosleeper conversion). All has been running fine for a few months and I've been driving it around Europe. Last week it wouldn't start in a remote part of Eastern Spain. After 4 days I managed to get a truck out to...
  3. Engine & Gearbox
    So I bought Dez a couple of weeks ago on this forum and he has worked perfectly until yesterday. I was heading out towards the M62 with my little 5 year old, got onto the motorway, and Dez started losing power. Not cutting out completely, just significant power loss to the point that I had to...
  4. Engine & Gearbox
    Hey guys and lasses, Any advice or thoughts welcomed. So last night my van decided not to start, key in ignition - lights come on - glow light goes out - turn key and she turns over healthy but won't fire up. RAC man said the red battery light wasn't coming on with ignition lights (is it...
  5. General Technical
    Dear forum, I am having trouble with my 96 non-turbo 2.4 litre 5 cylinder t4, and I wondered if anyone out there has had a similiar problem. For a number of years now, my van will periodically refuse to start. I have had periods where everything was fine, only for the problem to reoccur...
  6. Engine & Gearbox
    Today, after getting my 1.9 75kw serviced a week ago an odd problem has arisen. It starts and runs for four or five seconds then dies. It will restart and run normally without a problem. When I switch off and and go back a little later to try and start it, I go through the same scenario. It dies...
  7. Electrical
    I have problems with my 2001 1.9 td . If i got it started it works as it should. Things checked 1 alarm 2 immobilizer 3 relays 4 current to fuel cut off switch I think i have located the problem and the shut off solenoid doesn't klick. I took a picture of it . It's not like the old...
1-7 of 7 Results
Top