VW T4 Forum - VW T5 Forum banner

1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter #1
Hi!

I also posted this in conversion forum but think this forum may be the best one now. This is my first ever post after buying my first transporter. These forums have been a good source of information, I hope someone might be able to help with these problem I'm now having!
I bought a 2000 (W reg) T4 last year. It has a Mk3 1.9 TDi engine in it and after lots of work and a new battery recently, it seemed as though I could see light at the end of the tunnel as it was running almost perfectly.

There are afew issues now that have just popped up;

  • buzzing from dash/top of engine area (only whilst moving, it goes away when the clutch is down and gets worse when accelerating)
  • struggling to get up hills again
  • speedo needle not moving
  • irratic fuel needle
  • temperature needle not moving
I have had a new clutch, new turbo and new glow plugs (glow plugs wired to switch on dash) since buying the van, they replaced other parts but I'm not entirely sure exactly what. Also, the fuse box under the dash was buzzing when I bought it but that was one of the first issues that I had fixed and has been fine for over 6 months until today!

Hope that all made sense! I'm not a mechanic so go easy on me!

Thanks, Julia
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter #3
Thanks miloslo.... Funnily enough I've literally just been looking at some changes cheap ones on Amazon!

However it wasnt an electrical fault afterall. The 'buzzing' was a really high pitched air leak from exhaust gasket!

Will get a little scanner though as they look interesting and I'm sure will put my mind at rest from time to time!

Thanks :)
 
1 - 3 of 3 Posts
Top