VW T4 Forum - VW T5 Forum banner
1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
1,531 Posts
Discussion Starter · #1 · (Edited)
Following on from my "service in Cardiff" thread I actually read the fault codes instead of just clearing them and hoping the fault goes away.

This is what vcds has found.

Shop #: WSC 00162 210 60081
ASAM Dataset: EV_ECM20TDI01103L906022GH 002012
ROD: EV_ECM20TDI01103L906022CH.rod
VCID: 71E9DB58A0A08CB6A9-8024

2 Faults Found:
4911 - Exhaust Gas Temperature Sensor; B1 S3
P242A 00 [036] - Malfunction
Intermittent - Not Confirmed - Tested Since Memory Clear
Freeze Frame:
Fault Status: 00000001
Fault Priority: 2
Fault Frequency: 3
Mileage: 61037 km
Date: 2015.08.09
Time: 20:00:08

5257 - Exhaust Gas Temperature Sensor; B1 S3
P242A 00 [172] - Malfunction
MIL ON - Intermittent - Confirmed - Tested Since Memory Clear
Freeze Frame:
Fault Status: 00000001
Fault Status: 00000001
Fault Priority: 2
Fault Frequency: 9
Mileage: 61027 km
Date: 2015.08.09
Time: 14:58:22

Readiness: 1 1 0 0 0

-------------------------------------------------------------------------------

The symptoms on the van are these
Flashing glow plug light
Dis says "engine fault, workshop"
And periodically the engine management light is on

Anyone else come across this problem before?
The van is running fine, as good as ever.

I found this thread hang the search function with the exact same problem, but the fella never reported back the resolution.
http://www.vwt4forum.co.uk/showpost.php?p=2328578&postcount=9

Thanks
 

·
Registered
Joined
·
1,531 Posts
Discussion Starter · #3 ·
Thanks petersson123

Took the van to the workshop yesterday and they confirmed the same.
Should be fixed by tomorrow eve.
 
1 - 4 of 4 Posts
Top