VW T4 Forum - VW T5 Forum banner

1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
177 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hi People,

I have a MFD sat nav unit in my T5, But the direction arrow does't point in the right direction and the location of my van is miles away from were the satnav says i am and it does't start the navigation from were i am :eek:

ANY 1 got ant any idea what i have done wrong????????????

Many thanks

Dave
 

·
Registered
Joined
·
875 Posts
Have you picked up the speed pulse wire and connected it up to the can-bus in the van?

Otherwise try http://vwnavi.com the vw navigation forum, there is a load of stuff on there.

HTH
 

·
Registered
Joined
·
177 Posts
Discussion Starter · #3 ·
great thanks that T: would you know what cable looks like or were i can find it by any chance?????

many thanks
 

·
Registered
Joined
·
875 Posts
The speed pulse wire is a hardy perennial question that keeps coming around, have a search in the ICE forum or a good look around here: http://vwnavi.com/forums/search.php?searchid=384924

I will say that I am just getting links, I havn't done this myself though I did have accuracy issues with my Pioneer unit. Totally solved using a Spal can-bus interface SPAL ICB/1 costing around £60. It needed programming and setting up by an auto tech too.

HTH
 

·
Registered
Joined
·
177 Posts
Discussion Starter · #5 ·
I think i mite be selling this MFD, it looks great but it sounds way to involed for me lol

Thanks for your help.,

any 1 wont to buy it?????????????I:
 

·
Registered
Joined
·
875 Posts
Stick with it! Is it an RNS 510 touchscreen one? Have a talk with the VW dealer locally and they may recommend an auto electrician to help. Once it s running I am sure it will be fine. shame your not closer to me as the guy I work with has a lot of info.

Another option is to try to ask Dazboi at Cordwallis, from the forum.

Sorry cant help with more info... good luck.
 
1 - 6 of 6 Posts
Top