VW T4 Forum - VW T5 Forum banner

1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
765 Posts
Discussion Starter #1
Ok, set off for work this morn & had no power. 2.5 tdi ex AA
The van would rev fine all the way up when not driving, but in gear could not build up speed past 30ish. this lasted for about a mile then power began to kick back in & was fine for 5m to work.
Way home & same again, but took longer to shift the problem.
It felt as if there was a restrictor on it, but again drop the clutch & it would rev fine.
Is this sounding like a prob with the turbo?
Or could it be fuel restriction (filter say) but if this was the case would it still rev up fine with the clutch dropped?
Any help apreciated
 

·
Registered
Joined
·
276 Posts
Ok, set off for work this morn & had no power. 2.5 tdi ex AA
The van would rev fine all the way up when not driving, but in gear could not build up speed past 30ish. this lasted for about a mile then power began to kick back in & was fine for 5m to work.
Way home & same again, but took longer to shift the problem.
It felt as if there was a restrictor on it, but again drop the clutch & it would rev fine.
Is this sounding like a prob with the turbo?
Or could it be fuel restriction (filter say) but if this was the case would it still rev up fine with the clutch dropped?
Any help apreciated
hi had something similar,but mine was kind of surging,turned out to be MAF sensor,best to get it checked on VAGcom if possible to get the fault codes....:ILU::ILU:
 
1 - 3 of 3 Posts
Top