VW T4 Forum - VW T5 Forum banner
61 - 80 of 229 Posts
Ktoś wydawał pieniądze 😁
Kilka fajnych małych (i dużych!) modów. Nie martw się Orion - jesteśmy tu całkiem dobrzy w znajdowaniu nowych modów i akcesoriów do kupienia, twoja lista wkrótce znów się zapełni! 😁
Enzo też wygląda fajnie...

Discussion starter · #64 · (Edited)
Kolejna szybka aktualizacja budowy z kilkoma kolejnymi odhaczonymi rzeczami...✔

Został teraz ponownie zmapowany w Motion Motorsport w Stoke-On-Trent.

Van miał 140 i nie wydawał się zbyt wolny, ale od czasu do czasu zdarzało mi się redukować bieg lub dwa na większych wzniesieniach.

W każdym razie, zrobione i teraz jeździ o wiele lepiej z ładnym przyspieszeniem w całym zakresie i większą mocą na wzniesieniach.

Image

Ponadto jakiś czas temu zamontowałem cyfrowy prędkościomierz GPS / OBD i zapomniałem zrobić kilka zdjęć do wątku budowlanego, więc jesteśmy tutaj.

Uwielbiam to urządzenie. Lubię cyfrowe prędkościomierze w pojazdach i wcześniej zrobiłem hack prędkościomierza Aussie na moim starym wyświetlaczu Caravelle.

Daje dokładną prędkość przez GPS, aby zrekompensować duże opony i ma mnóstwo ustawień wyświetlania, opcję odczytu kodu z połączenia OBD itp.

Image

Image

Następne na liście:

Nowy akumulator pomocniczy

A następnie obrotowa podstawa siedzenia do ławki.

Discussion starter · #66 · (Edited)
Jaki jest teraz wynik?
Link do gadżetu GPS proszę 😁
Nie mam żadnych papierów, ale od 140 do między 170 a 180 z mapą "power / economy balanced", jak mówili.

Świetnie się czułem na miejskiej i pagórkowatej trasie do domu. Jeszcze nie byłem na autostradzie, żeby przetestować moc wyprzedzania.

Czuje się o wiele bardziej natychmiastowo, chociaż bez wciskania pedału do podłogi. Nie obchodzi mnie jednak szaleńcza jazda, to nie ten typ vana.

Oto link do prędkościomierza GPS / OBD. Mój kolega ma dokładnie taki sam w swoim vanie. O wiele łatwiej zobaczyć swoją prędkość niż na tarczy VW IMO

Czy to małe urządzenie ma wyświetlacz doładowania? 😇 Chciałbym tego jako 'boy racer'!
To fajny mały gadżet!
Remap sprawia, że jazda jest o wiele przyjemniejsza - myślę, że będziesz pod wrażeniem wyprzedzania na autostradzie. Na razie nie ma potrzeby montowania zestawu wheelie barów z tyłu autobusu?
😁
Chociaż zamontowanie takiego byłoby bardzo fajne (y)

Uciekam stąd 👋

Discussion starter · #69 ·
Czy ten mały gadżet ma wyświetlacz doładowania? 😇 Chłopak z wyścigów wewnątrz mnie by to uwielbiał!
Nie jestem pewien, Pete, nie zagłębiałem się w jego głębsze zakamarki. Oto niektóre opcje ekranu.

Jest jednak bardzo fajny i dosłownie montaż w 10 minut. Kabel do OBD, w górę przez bok deski rozdzielczej, na zewnątrz obok słupka A, przykleić urządzenie, podłączyć, gotowe.

Image

Discussion starter · #73 ·
Jesteście wszyscy tacy dziecinni!
.
.
.
.
Gdzie mogę kupić jeden?😀

£76 okazja! Powinienem dostać część od Amatat....🤑

Cześć wszystkim. Pomyślałem, że mogę zrobić wątek budowlany o moim stylu Swamper 2015 reg T5.1 T32 140 po roku majstrowania i ulepszania. Uwielbiam czytać posty i wątki budowlane innych ludzi i znalazłem naprawdę pomocną pomoc, pomysły i inspirację, więc mam nadzieję, że to zainteresuje innych. Więc we wrześniu 2021 roku sprzedałem moją LWB T5.1 180 BTDi Caravelle i przez kilka tygodni byłem „bez vana”, podczas gdy szukałem nowego projektu. To zaskakujące, jak osamotniony czujesz się bez vana na podjeździe. Wiedziałem, że chcę w miarę nowego T5.1 (a może T6), najlepiej SWB (LWB był trochę duży na podjazd). Idealnie 6 biegów, 140, tylna klapa i klimatyzacja. Miałem budżet od 15 000 do 25 000 funtów w zależności od vana i wymaganej pracy. Znalazłem, a potem wracałem do żółtego ex-AA 2015 T5.1 na eBayu, który był dość lokalny (tylko godzinę drogi), miał rozsądną cenę i miał przyzwoite, częściowo przebudowane wnętrze z łóżkiem R&R, chociaż nadal był to hardtop. Miał zamontowane 2 x boczne okna, ale bez tylnej szyby tylnej klapy. To przemówiło do mnie pod wieloma względami. Zaznaczył tylną klapę, klimatyzację, 6 biegów, 140 pudełek itp., ale uwielbiałem też żółty kolor! Wykonanie większości prac we wnętrzu zaoszczędziłoby mi dużo czasu i pieniędzy, ale także dałoby mi elastyczność dodawania własnych akcentów, a także dodawania niektórych głównych rzeczy, takich jak pop top. Widziałem na zdjęciach z ogłoszenia, że ​​miał wysokiej jakości wnętrze, w tym siedzenie RIB, meble z Camper Worx w metalicznym wykończeniu Vohringer blue grey, solidny kompozytowy blat z interesującym promieniem schodka lodówki. Wyglądało na to, że ma ładne czarne felgi aluminiowe, które okazały się prawie nowymi Oz 18". Urządzenia, które były już zamontowane, to lodówka 12v JustKampers i zlewozmywak / płyta grzejna Dometic 9222. Miał również pełny zestaw przyzwoitych wewnętrznych srebrnych ekranów, miły bonus. Van miał pełną historię serwisową AA do 90 tys. km, a także nowsze wpisy, w tym wymianę paska rozrządu i pompy. Obecny reklamowany przebieg wynosił około 110 tys. km. Więc szybko zarezerwowałem wycieczkę, aby zobaczyć, spotkałem miłego faceta, który go sprzedawał, zrobiłem test i inspekcję, zrobiłem zwykłe kontrole, trochę się targowałem, uścisk dłoni i kupiłem za 17 tys. funtów, w tym pełny zbiornik paliwa, ekrany i nieużywany pasujący stół, szyna i składana noga. Byłem z tego zadowolony, ponieważ zostawiło mi to około 6 do 7 tys. funtów w puli, aby dokończyć vana po mojemu, ewentualnie więcej, jeśli będzie to wymagane. View attachment 209387 View attachment 209388 View attachment 209392 View attachment 209389 View attachment 209390 View attachment 209391 View attachment 209393 Miałem listę do posortowania z mojej inspekcji: Przednie siedzenie kierowcy było trochę zużyte i wymagało nowej pianki, USB w kabinie nie działało, kontrolka silnika zapalała się przerywanym światłem. Hak holowniczy nie działa, kilka bardzo małych wgnieceń i odprysków, tylny zderzak miał „guz” pod tylną klapą. Dach nadal miał przymocowany GPS i anteny oraz (rzekomo) zatkane otwory z listwy oświetleniowej AA. Elektryka Sargent K115A wymagała jedynie posortowania zewnętrznego podłączenia. Ale zasadniczo nic wielkiego, więc czas działać. Zdecydowałem, praktycznie od momentu, gdy to zobaczyłem, że ostatecznym rezultatem będzie bardziej styl Swamper niż obniżony „lean ‘n’ mean”. Pobierałem z sieci mnóstwo zdjęć vana Swamper jako inspirację i naprawdę lubię ten styl vana. Pierwszymi zadaniami były niektóre naklejki na skrzydła, czarne sekwencyjne kierunkowskazy boczne i deflektory wiatru. Wielki fan deflektorów, mam je teraz nawet w moim małym Kia Picanto na co dzień! View attachment 209394 View attachment 209395 View attachment 209396
Skąd wziąłeś swój „wyjmowany stolik na przekąski”?

Discussion starter · #76 ·
Skąd wziąłeś swój "wyjmowany stolik na przekąski"?
Cześć, dostałem go w prezencie od mojej córki kilka lat temu do innego vana. Zachowałem go dla tego.

Dostała go z Etsy, ale nie mogę go już znaleźć, więc przypuszczam, że już go nie produkują.

Etsy jest jednak dobre dla wielu interesujących i dziwacznych rzeczy (y)

Kupiłem tam na przykład moją niestandardową deskę do krojenia do mojego zlewu.

Witaj na forum BTW i dziękuję za przeczytanie mojego wątku!

Cześć, dostałem to w prezencie od mojej córki kilka lat temu dla innego vana. Zachowałem go dla tego.

Dostała to z Etsy, ale nie mogę tego już znaleźć, więc przypuszczam, że już tego nie robią.

Etsy jest jednak dobre dla wielu interesujących i dziwacznych rzeczy (y)

Na przykład kupiłem tam moją niestandardową deskę do krojenia do zlewu.

Witamy na forum BTW i dziękujemy za przeczytanie mojego wątku!
Dzięki za powrót do mnie, rozejrzę się, żeby zobaczyć, czy uda mi się znaleźć coś podobnego.

Pozdrawiam
Paul

Discussion starter · #78 ·
Kolejna rzecz odhaczona z listy:

Nowy akumulator AGM 120ah zamontowany. Łatwy montaż (pomijając cholerną wagę tego ustrojstwa) i dobrze trzyma ładunek. Doładowywany energią słoneczną przez ostatnie kilka dni.

Długo i ciężko myślałem o litowym 100ah, ale ponieważ mamy All Powers i Eco Flow power packi, naprawdę nie mogłem uzasadnić wydatków i muszę zaoszczędzić na obrotowej podstawie MSCraft.

Mam nadzieję, że wyświetlacz LCD nagrzewnicy diesla nie pobierze zbyt dużo prądu, gdy stoi na podjeździe.

Czy masz przełącznik liniowy do nagrzewnicy diesla? Słyszałem, że to dobry sposób, aby upewnić się, że nie rozładują akumulatora.
Myślałem o wymianie mojego AGM na około 100 litów, ale mam również ochotę zamontować panele słoneczne, więc myślę, że to wystarczająco naładuje akumulator (przynajmniej do moich zastosowań), więc chociaż lit będzie działał dwa razy dłużej, nadal będzie wymagał regularnego doładowywania, więc pieniądze lepiej wydać na energię słoneczną.
Jak długo, Twoim zdaniem, działają Twoje power packi? I co z nich uruchamiasz?

Discussion starter · #80 · (Edited)
Czy masz przełącznik liniowy do nagrzewnicy diesla? Słyszałem, że to dobry sposób, aby upewnić się, że nie rozładują akumulatora.
Myślałem o wymianie mojego AGM na 100 lub więcej litu, ale chciałbym również zamontować panele słoneczne, więc myślę, że to wystarczająco naładowałoby akumulator (przynajmniej do moich zastosowań), więc chociaż litowy wytrzymałby dwa razy dłużej, nadal wymagałby regularnego doładowywania, więc pieniądze byłyby lepiej wydane na panele słoneczne.
Jak długo, Twoim zdaniem, wytrzymują Twoje power packi? I co na nich uruchamiasz?
Przełącznik to dobra propozycja dla wyświetlacza. Jestem zaskoczony, że nie są dostępne jako dodatek innej firmy przy ilości sprzedawanych chińskich.
Martwi mnie to, że jest cały czas włączony, ale myślę, że mogę po prostu sięgnąć za niego i odłączyć go, gdy furgonetka stoi.

Doładowuję akumulator furgonetki za pomocą składanego panelu 120W. Jest w porządku. Nie powiedziałbym, że jest super wydajny, ale przechodzi przez Vitron MPPT, więc to pomaga.

Mam mały power pack All Powers 288wh, który kupiłem używany tanio na eBayu i jest używany tylko do podstawowych zadań 12v, takich jak uruchamianie pompy powietrza do markizy, pompki do opon lub oświetlenia LED masztu flagowego i markizy na festiwalach. Ma 4 x USB, więc od czasu do czasu ładuje również telefony.

Głównym power packiem jest Eco Flow River Pro 720wh. Uwielbiam ten zestaw. Używamy go w markizie do zasilania przenośnej sprężarkowej lodówki 12v Indel B, a także kranu z ciepłą wodą 12v Kampa Geyser oraz telefonów itp. przez USB, jeśli jest to wymagane. Uruchomiłem lodówkę Indel przez pełne 4 dni na festiwalu, doładowaną przez 2 x składane panele walizkowe Renogy 100w. Ma wbudowany kontroler MPPT, więc energia słoneczna może być podłączona bezpośrednio. (All Powers też ma. Większość tych pakietów litowych, takich jak Jackery, Bluetti itp., jest taka sama). Ładuje się do pełna w 60 minut z sieci.
Jeszcze tego nie próbowałem z małym ekspresem do kawy Nespresso, ale ponieważ ma funkcję doładowania, myślę, że mógłby go uruchomić.

61 - 80 of 229 Posts