VW T4 Forum - VW T5 Forum banner

1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Discussion Starter #1
I have a Bilbos T4 1.9 diesel 51 registered camper. The speedo and mile recorder has stopped working. It was put in to a local independent VW specialist garage who thought it could be at the gearbox end (they tried changing a part but no joy). They seemed to think therefore it was at the dashboard end of things and said it was difficult getting a replacement - they seemed to be suggesting that it was a whole dashboard unit replacement- they haven't been back in touch so I think they are not interested in helping further. Also some of the dashboard lights have stopped working as well.
Any thoughts about where to look to get it sorted? (obviously I cant drive around without a speedo or mile recorder working!)
 

·
Registered
Joined
·
35 Posts
I had same thing with my 2.5 tdi, previous owner changed dash pod, didn't make a difference, I changed the sender from the gear box, no difference.

Turned out to be a cable in the wiring loom, there's two orange wires twisted together that could cause your problem if they are worn. ( just what I've read on here )
Or, in my case, it was a larger diameter wire, I think it was dark green and black that had worn thru, I repaired this and it was fine!

As well as the speedo not working, my fuel gauge was unstable too ( going round a corner the needle was going from empty to full and setting the buzzer off every time)

The cable fix fixed this problem at the same time. Hope this helps.

And just out of interest if anyone can tell me what the green/cable is, that would be great. I assumed it was an earth but I'm just guessing.
 
1 - 3 of 3 Posts
Top