VW T4 Forum - VW T5 Forum banner

1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
Joined
·
9 Posts
Discussion Starter #1
I have a 2001; T4; 2.5TDi; LWB campervan conversion that needs a complete accelerator pedal assembly (the electronic sort) as the original has failed and needs replacing. My local garage have tested the brake light switch and the wiring and these are fine so its definitely the pedal. I am told that VW stopped manufacturing this part along with many others in July 2019 (be aware T4 owners!). Understandably, my garage would like to fit a new one rather than go down the second-hand route which cannot be guaranteed. I've been 'phoning and searching for a new one and tried many T4 parts specialists without any luck. I have tracked down a s/hand one though. If anyone knows where I could get a new one off the shelf I would be delighted to hear from you!
Thanks.
JD
 

·
Full of Cr*p....
Joined
·
8,038 Posts
More likely a broken wire in the loom across the engine!
1st time I've ever heard of a fault in the pedal assembly, but after 10+ years of reading every post, I "could" be wrong! :eek:
 

·
Premium Member
Joined
·
529 Posts
Mine went dead and I called out the breakdown truck, Googled the VCDS fault code and then took the unit apart, cleaned the copper surfaces with SWITCH CLEANER (for Gaz) ;) and it was all normal again.
Try this before parting with your money.
 

·
Registered
Joined
·
9 Posts
Discussion Starter #4
Mine went dead and I called out the breakdown truck, Googled the VCDS fault code and then took the unit apart, cleaned the copper surfaces with SWITCH CLEANER (for Gaz) ;) and it was all normal again.
Try this before parting with your money.
[/QUOTE]
 

·
Registered
Joined
·
9 Posts
Discussion Starter #5
Thanks both. The AA man at the time cleaned the copper surfaces but still found:

:System : Engine control 1 - 73K / Diesel EDC 15VM+2V467F - Pedal position sensors 1/2. Error Message : Signal improbable.
 
1 - 5 of 5 Posts
Top