VW T4 Forum - VW T5 Forum banner
1,721 - 1,740 of 1,751 Posts
Dostałem swój egzemplarz Exclusive latem, 2.4 diesel z przebiegiem około 84 000 mil. To dla mnie najlepszy kamper. Nie mogę doradzić, czy silnik benzynowy z takim przebiegiem to ryzyko, ale zdecydowanie radzę nie iść na kompromis i wybrać coś innego niż Exclusive, wątpię, żeby był lepszy kamper.
2.4 jest solidny, ale turbosprężarka go zmienia, jeśli jeszcze tego nie zrobiono.

Żadnego turbo - ale zadowolony z tego, jak jest 😁. Wiem, jaki jestem, daj mi turbo, a po prostu wcisnę pedał gazu. Powolna jazda mi odpowiada, jeśli chodzi o to, jak / gdzie używam vana.

Nowy dla mnie... Zakupiony od członka Forum.

2002, 3 właścicieli, 102 KM, klimatyzacja, pakiet zimowy, tempomat. Potrzebuje tylko akumulatora pomocniczego i naprawy ogrzewania postojowego. Właśnie spędziliśmy na nim nasze pierwsze wakacje na kempingu i już okazał się o wiele lepszy niż konwersja T5 Bodans, którą zastąpił. Miejsce do gotowania, jeśli pogoda jest zła, i przestrzeń w szafie to bonus, ale toaleta zdobywa najwyższą nagrodę dla małego kampera!

Wkrótce dodam mały podgrzewacz wody Elgena KB3 (3L - 240V) do kranów z ciepłą wodą w łazience i zlewozmywaku w kuchni. I może podniesienie zawieszenia z powrotem do standardu z obniżonych wersji Eibach.

Będę miał zrobione rolety TamsCamperBlinds, są to wewnętrzne rolety przedniej kabiny i ona wykonuje je świetnie. Pakują się naprawdę małe i są bardzo zaciemniające. Kazałem wydrukować trochę materiału, aby pasował do wzoru siedzenia, ale w turkusowej kolorystyce, wraz z kilkoma pokrowcami na poduszki na zamówienie....
Image

Mamy California z 2001 roku z kierownicą po lewej stronie i mamy go od szóstego miesiąca życia.
dreamsville!
Używamy około 9 l na sto kilometrów, około 28 mil na galon (UK).
2.5 TDI.

10 l/100 km lub 28 mil na galon (UK).
Próbowałem wysłać kilka zdjęć mojego California generation 2.5 TDI z 2000 roku, ale wydaje się, że nie mogę ich znaleźć. Czy ktoś może mi powiedzieć, jak to zrobić lub czy je widział?

Nowy dla mnie... Zakupiony od członka Forum. 2002, 3 właścicieli 102 KM, klimatyzacja, pakiet zimowy, tempomat. Potrzebuje tylko akumulatora rekreacyjnego i naprawy ogrzewania postojowego. Właśnie spędziliśmy na nim nasze pierwsze wakacje na kempingu i już okazał się o wiele lepszy niż konwersja T5 Bodans, którą zastąpił. Przestrzeń do gotowania, jeśli pogoda jest zła, i przestrzeń w szafie to bonus, ale toaleta otrzymuje najwyższą nagrodę dla małego kampera! Wkrótce dodam mały podgrzewacz wody Elgena KB3 (3L - 240V) do kranów z ciepłą wodą w łazience i zlewozmywaku w kuchni. I może podniesienie zawieszenia z powrotem do standardu z obniżonych wersji Eibach. View attachment 205022
Cześć, to piękny Exclusive, myślę, że srebro wygląda tak ładnie. Właśnie przeczytałem Twój komentarz o montażu małego podgrzewacza wody, zastanawiałem się, czy to zrobiłeś i jak to zrobiłeś. Mam Exclusive z 1997 roku w kolorze Island Blue i chciałem zrobić coś podobnego, miłego kempingu, Troy

Cześć, to piękny Exclusive, myślę, że srebro wygląda tak ładnie. Właśnie przeczytałem Twój komentarz na temat montażu małego podgrzewacza wody, zastanawiałem się, czy to zrobiłeś i jak to zrobiłeś. Mam Exclusive z 1997 roku w kolorze Island Blue i zawsze chciałem zrobić coś podobnego, miłego kempingu, Troy
Przepraszam, nie widziałem tego. Elgena KB3 można zamontować za ścianą toalety, tuż nad zbiornikiem na wodę. To ciasne miejsce, ale można to zrobić, wszystko wraca na swoje miejsce, użyłem 2 małych śrub z nakrętkami, aby utrzymać małą klapę/tackę dostępową na miejscu, ponieważ podgrzewacz wody może ją trochę wypchnąć. Mój to grzejnik 240 V (dostępny również 12 V), więc jest podłączony do gniazdka w szafce łazienkowej. Najtrudniejszą częścią było podłączenie przewodów ciepłej wody do kranu w kuchni... dużo grzebania/dłubania, przeklinania i kilka pękniętych prętów prowadzących.

To jedna rzecz, którą Westfalia powinna była zamontować jako standard, w 100% warto.

1,721 - 1,740 of 1,751 Posts