2010 VW California T5.1
Cześć,
Szukam małej pomocy.
Drzwi boczne zaczęły się 'zacinać' podczas zamykania, zaczynając się zamykać, a następnie gwałtownie otwierać..
Teraz górny przycisk na desce rozdzielczej miga lub świeci się cały czas, gdy pojazd jest w ruchu.
Drzwi otwierają się automatycznie z wewnętrznej klamki lub zewnętrznej klamki - ale się nie zamykają. Podobnie otwierają się z pilota, ale się nie zamykają.
Można je zamknąć z kabiny, stale trzymając wciśnięty przycisk.
Nie znalazłem wielu informacji w internecie, ale wierzę, że może to być czujnik w dolnej uszczelce drzwi?
Czy można to naprawić, czy można to przetestować pod kątem działania?
Mam VCDS i mam następujące kody błędów:
Znaleziono 2 błędy:
02356 - Przesyłanie danych do drzwi przesuwnych
012 - Usterka elektryczna w obwodzie - Intermittent
02366 - Ochrona przed przytrzaśnięciem
011 - Obwód otwarty
Wszelkie wskazówki, procedury rozwiązywania problemów, cokolwiek, co pomoże mi zrozumieć, co należy naprawić/wymienić, będzie bardzo mile widziane 🙏
Z poważaniem
Cześć,
Szukam małej pomocy.
Drzwi boczne zaczęły się 'zacinać' podczas zamykania, zaczynając się zamykać, a następnie gwałtownie otwierać..
Teraz górny przycisk na desce rozdzielczej miga lub świeci się cały czas, gdy pojazd jest w ruchu.
Drzwi otwierają się automatycznie z wewnętrznej klamki lub zewnętrznej klamki - ale się nie zamykają. Podobnie otwierają się z pilota, ale się nie zamykają.
Można je zamknąć z kabiny, stale trzymając wciśnięty przycisk.
Nie znalazłem wielu informacji w internecie, ale wierzę, że może to być czujnik w dolnej uszczelce drzwi?
Czy można to naprawić, czy można to przetestować pod kątem działania?
Mam VCDS i mam następujące kody błędów:
Znaleziono 2 błędy:
02356 - Przesyłanie danych do drzwi przesuwnych
012 - Usterka elektryczna w obwodzie - Intermittent
02366 - Ochrona przed przytrzaśnięciem
011 - Obwód otwarty
Wszelkie wskazówki, procedury rozwiązywania problemów, cokolwiek, co pomoże mi zrozumieć, co należy naprawić/wymienić, będzie bardzo mile widziane 🙏
Z poważaniem