VW T4 Forum - VW T5 Forum banner
1,581 - 1,600 of 3,706 Posts
Discussion starter · #1,581 ·
Na zdrowie

Jaką mocą dysponowałeś wcześniej na rolkach?

Zastanawiam się, czy powinienem przenieść intercooler niżej za zderzak, teraz gdy mam więcej rury do miejsca, gdzie znajduje się chłodnica oleju. Jest trochę ciasno za przednim grillem I:

Na zdrowie

Jaką moc miałeś wcześniej na rolkach?

Zastanawiam się, czy powinienem przenieść intercooler niżej za zderzak, teraz, gdy mam więcej rury do miejsca, gdzie znajduje się chłodnica oleju. Jest trochę ciasno za przednim grillem I:
Ostatnim razem było to tuż poniżej 100 KM, więc tym razem ma być więcej, ale jestem pewien, że ustawienie pompy jest nieprawidłowe, ponieważ trudno jest uruchomić bez zimnego startu, którego używam za każdym razem, niezależnie od pogody, ale jak tylko działa, jest w porządku? Mam intercoler za zderzakiem, dużo zimnego powietrza przez zamontowany przeze mnie dolny grill mk4 golf.

Discussion starter · #1,583 ·
Ostatnim razem było to tuż poniżej 100 KM, więc tym razem chce być więcej, ale jestem pewien, że ustawienie pompy jest nieprawidłowe, ponieważ trudno jest uruchomić bez zimnego startu, którego używam za każdym razem niezależnie od pogody, ale jak tylko działa, jest w porządku? Mam intercooler za zderzakiem, dużo zimnego powietrza przez dolny grill mk4 golf, który zamontowałem
Czy zamierzasz wyprzedzić zapłon przed umieszczeniem go na rolkach T:

Aktualizacja -

Boost Pipes

kupiłem kilka 2" aluminiowych rur, aby zrobić własne, szyte na miarę boost pipes, obecnie jest mieszanka węża silikonowego i aluminiowej rury, więc zamierzam je uformować. T:

kupiłem 5 metrów, ale dostawca przypadkowo dostarczył (10 metrów), więc jeśli ktoś potrzebuje, dajcie znać.

Image

zamierzam pożyczyć od znajomych 2" giętarkę do rur hydraulicznych w tym tygodniu i zacząć

również zrobiłem trochę badań dotyczących mojego LDA i bolca doładowania 11 mm, okazuje się, że jest to Denso LDA zamontowany w tych pompach używanych w 6-cylindrowym silniku Yamaha Marine

Image
Image

tu jest moja pompa
Image
Denso i Zexel to kopie wykonane na licencji Bosch. Jeśli kupisz zestaw do wymiany uszczelki do swojej pompy, jest on identyczny z innymi, z wyjątkiem uszczelki górnej pokrywy.

Moja mama niedawno tu była z wizytą i zabrała ze sobą moją zapasową pompę w bagażu, co zaoszczędziło mi na kosztach wysyłki lol. Została teraz wysłana do Boba w celu odbudowy i modyfikacji :D

Jeśli chodzi o inne części turbosprężarki, cholerny australijski urząd celny ma je w swoim posiadaniu i nie zwolni mojej własności, dopóki nie zapłacę brokerowi 350 dolarów za ich zwolnienie. Wszystko dlatego, że pomieszałem części samochodowe, tj. turbosprężarkę i kolektory, z moimi rzeczami osobistymi. WA*KERS!

Myślę, że porozmawiam z Rake i zamówię wtryskiwacze w tym samym czasie co pompę T:

Jeśli uda mi się uzyskać 120+ KM ze standardowego wydechu, będę zadowolony?

Jest mnóstwo materiału do usunięcia z portów. Jak powiedział Brookster, po stronie wlotowej nie jest to krytyczne, ale po stronie wylotowej nadal ważne. Nie możesz napełniać, dopóki nie opróżnisz. Poprawi to również przyspieszenie poza doładowaniem i przejście między nimi. Nie zapomnij odpowiednio wypolerować portów.
Czy użyłeś uszczelek wydechowych jako wskazówki do portowania, czy też zrobiłeś to profesjonalnie? Co jeszcze zrobiłeś na głowicy? Dzięki za pomoc

Wczoraj zaawansowałem ustawienie pompy i jaka zmiana to przyniosło. Samochód dostawczy odpala za pierwszym razem bez użycia zimnego startu. Jeździ o wiele płynniej, więc jestem bardzo zadowolony. Muszę tylko zobaczyć, co pokaże na rolkach w następną sobotę.

Discussion starter · #1,591 · (Edited)
Wczoraj zaawansowałem ustawienie pompy i jaka zmiana to przyniosło, furgon uruchamia się za pierwszym razem bez użycia zimnego startu. Jeździ o wiele płynniej, więc jestem bardzo zadowolony, muszę tylko zobaczyć, co pokaże na rolkach w następną sobotę
Dobrze, ile musiałeś go zaawansować T:

Zmodyfikowałem przewody doładowania, które są teraz krótsze i zmieniłem ich trasę, EGT są niższe, zwiększyłem również dawkę paliwa, co zwiększyło moc, ale dymu bez doładowania było trochę za dużo, więc zmniejszyłem go, aby zredukować dym.

Furgon jeździ świetnie.

Przesunęliśmy to o co najmniej 5 mm, ale działało tylko ledwo, ale jak Harley na biegu jałowym, potem przesunęliśmy to, aż zaczęło działać dobrze i na tym poprzestaliśmy, więc jest tylko tuż ponad granicą od nieuruchamiania do uruchamiania. Jeśli to rozumiesz, lol

Discussion starter · #1,596 ·
Masz jakieś zdjęcia swoich przewodów doładowania i prowadzenia brookster? Próbuję zdecydować, jak zrobić swoje, żeby kupić je tylko raz.
mam mnóstwo aluminiowych rur doładowania 2", jeśli potrzebujesz, daj znać 5 funtów za metr plus przesyłka, potnę je również na długość T:

zamieszczę później kilka zdjęć

Discussion starter · #1,598 · (Edited)
Oryginalne orurowanie miało zbyt wiele połączeń i za dużo silikonu

Image

oryginalne orurowanie tutaj - niechlujne

Image

Intercooler został obrócony, więc wloty są teraz na górze.

Zamontowano nowe orurowanie intercoolera, chciałem to wszystko zmienić na lite aluminium, ale giętarka do rur po prostu zgniecie rurę, ponieważ była zbyt cienka w ściankach.

Image

Image

Image

Nie sądzę, żeby można to było zobaczyć na tym zdjęciu, ale orurowanie z turbosprężarki biegnie na niskim poziomie tuż nad skrzynią biegów

Wąż wlotowy turbosprężarki i wylot turbosprężarki poniżej
Image

Image

Discussion starter · #1,599 ·
Ok, zabrałem Vana na pełną trasę do pracy i z powrotem od czasu zrobienia rur doładowania i podkręcenia paliwa.

Bez problemu ciągnie 1,2 bara, a silnik pracuje o wiele płynniej od czasu zwiększenia paliwa, lekkie dymienie bez doładowania w ciemności, ale ok w świetle dziennym.

Teraz tak płynnie pracuje przy 70 mph i ciągnie do 90 mph jak hot hatch :D

Musi teraz generować minimum 150 KM. I:

Brzmi świetnie, musisz być bardzo zadowolony. W przyszłym roku dostanę zapasową pompę, którą zmodyfikowałem, co powinno pomóc mojej. W tę sobotę znowu na rolkach, jestem bardzo zainteresowany, żeby zobaczyć, co teraz wydaje

1,581 - 1,600 of 3,706 Posts