VW T4 Forum - VW T5 Forum banner

Punkty podnośnika i podpór osi T4

32K views 14 replies 13 participants last post by  d-9  
#1 ·
Trochę głupio o to pytać, szukałem i wciąż nie jestem pewien. Gdzie są najlepsze miejsca do podnoszenia vana za pomocą podnośnika, zarówno z przodu, jak i z tyłu, oraz gdzie umieścić podpory osi? Zdjęcia byłyby wspaniałe. Mój van siedzi dość nisko, więc mam odpowiedni podnośnik, ale nie wiem, gdzie go podnieść?
Dzięki :*

#7 ·
I jak podnieść za pomocą podnośnika - a następnie zamontować podpory osi dla bezpieczeństwa? Nie ma miejsca na oba..........
Osobiście umieszczam podpory osi pod punktami powyżej. Używam wyściełanego podnośnika pod różnymi punktami dalej w środku. Z przodu, w pobliżu miejsca, gdzie tył dolnego wahacza jest przykręcony do podwozia. Z tyłu znajduje się sekcja podwozia, gdzie linka hamulca ręcznego przechodzi w kierunku tylnych kół. Żaden z nich nie ugina się podczas podnoszenia vana.

Jeśli jest lepszy sposób. Jestem uszami. T:

#13 ·
I masz jeszcze więcej problemów, jeśli masz boczne listwy .......

Punkty mocowania aluminiowych profili skrzynkowych listwy bocznej lub stopnia są przykręcone do "filarów" podnośnika w vana.

Kupno odpowiedniego typu podnośnika powinno rozwiązać ten problem >

Nienawidziłbym myśleć, co by się stało, gdybym miał przebitą oponę na poboczu ! :eek:

TURK
Noś ze sobą jedną z tych poziomujących rzeczy, których używają kamperowcy.
Wjedź na nią z przebitą oponą.

Oszczędza dużo podnoszenia i jeśli obniżyłeś wysokość jazdy, daje miejsce na włożenie podnośnika.

#11 ·
what make / model of jack is that Turk, looks a nice bit of kit, I'm on the lookout for a decent one....
cheers
Cześć kolego,

Mój to wersja Sealey RJA2500 >

http://www.sealey.co.uk/PLPageBuild...de=&category=1&catgroup=354&catmicrogroup=1365&analysiscode=&requiredresults=16

Clarke również produkuje aluminiowy niski podnośnik, identyczny z tym na stronie internetowej Sealey. Ale Clarke, który jest tańszy, ma plastikowe koła zamiast anodowanych aluminiowych kół ładunkowych.

TURK

#15 · (Edited)
Większość tych aluminiowych podnośników niskiego wejścia to kompletny złom, wszystkie to chińskie śmieci, które są markowane dowolną brytyjską nazwą, którą chcą na nich umieścić, miałem do tej pory 2 Clarke i 3 Draper w ramach gwarancji. Obecnie kłócę się z Draperem o zwrot pieniędzy, ponieważ 200 funtów to za dużo, żeby wydać na tak zły podnośnik, to było 2,5 dnia po tym, jak miał całkowicie nowy mechanizm i hydraulikę dostarczoną przez przedstawiciela:
Image

Dzięki Draper, uwielbiam sprzątać podłogę w warsztacie!