Cześć,
właśnie kupiłem t5 (tablica rejestracyjna 58) i uwielbiam go.
Mam problem z drzwiami przesuwnymi. Wydaje się, że ignoruje pilota i nie zamyka/otwiera się jak pozostałe.
Zrobiłem
1, spojrzałem i wyczyściłem złącza pod fotelem kierowcy i są jak nowe.
2, otworzyłem skrzynkę pod fotelem kierowcy i sprawdziłem lutowanie (idealne).
3, wyczyściłem złącza na krawędzi drzwi i słupka drzwi.
4, nasmarowałem zamek w drzwiach i sprawdziłem, czy może się swobodnie poruszać.
Elektrozawór w drzwiach się nie porusza i myślę, że może być uszkodzony, ale chciałbym sprawdzić jeszcze kilka rzeczy, ponieważ na ebayu kosztują 100 funtów.
Czy ktoś byłby tak miły, aby zamieścić informacje dotyczące dobrego schematu okablowania lub powiedzieć mi, jakich napięć itp. oczekiwać na pinach na słupku drzwi?
Każda pomoc byłaby wspaniała
Z poważaniem
Quick Silver
właśnie kupiłem t5 (tablica rejestracyjna 58) i uwielbiam go.
Mam problem z drzwiami przesuwnymi. Wydaje się, że ignoruje pilota i nie zamyka/otwiera się jak pozostałe.
Zrobiłem
1, spojrzałem i wyczyściłem złącza pod fotelem kierowcy i są jak nowe.
2, otworzyłem skrzynkę pod fotelem kierowcy i sprawdziłem lutowanie (idealne).
3, wyczyściłem złącza na krawędzi drzwi i słupka drzwi.
4, nasmarowałem zamek w drzwiach i sprawdziłem, czy może się swobodnie poruszać.
Elektrozawór w drzwiach się nie porusza i myślę, że może być uszkodzony, ale chciałbym sprawdzić jeszcze kilka rzeczy, ponieważ na ebayu kosztują 100 funtów.
Czy ktoś byłby tak miły, aby zamieścić informacje dotyczące dobrego schematu okablowania lub powiedzieć mi, jakich napięć itp. oczekiwać na pinach na słupku drzwi?
Każda pomoc byłaby wspaniała
Z poważaniem
Quick Silver